időjárás 21°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

A Fradi a magyar Manchester United?

MNO
2009.11.12. 17:49

Bár korábban arról volt szó, hogy a télen új tréner érkezik a borzasztó napokat átélő Ferencvároshoz, még az is előfordulhat, hogy a jelenleg megbízott vezetőedző, Craig Short a posztján marad.

A fiatal szakember a BBC-nek úgy nyilatkozott, Kevin McCabe, az FTC tulajdonosa már feltette neki a nagy kérdést. Short emellett magáról a patinás klubról is beszélt a brit sajtónak. Elmondta: szerinte a Fradi kis hazánk Manchester Unitedja mind elvárásokban, mint a múltat tekintve.

Hiába a botrányok, hiába a szurkolói fenyegetések, hiába a gyenge összetételű keret és az elképzelés nélküli játék, Craig Short jól érzi magát Magyarországon, és szép szavakkal illette csapatát a szigetországi sajtó legtekintélyesebb képviselőjének.

„Mi vagyunk a magyar Manchester United, szurkolóink mindig az élen akarják látni a csapatot” – büszkélkedett a 41 éves tréner, aki játékosként korábban hosszú éveket töltött el a Premier League-ben.

Akár ez, akár más a csábító a kilencedik kerületi együttesben, Short szívesen irányítaná a tavaszi idényben is a zöld-fehéreket. Lehet, hogy nem dönget teljesen zárt kapukat a szakember.

„Kevin McCabe a héten megkérdezte tőlem, hogy a jövőben is irányítanám-e a csapatot. Ennek ellenére azt hiszem, van más jelöltje a posztra. Viszont ha nyerünk a Honvéd ellen, megnőhetnek az esélyeim” – elemzett röviden Short.

A Ferencváros jelenleg a 11. helyen áll az NB I tabelláján, ami elsősorban az elmúlt két mérkőzésen aratott sikernek köszönhető (Győr 1-0, Pápa 1-0). Short a Diósgyőr elleni találkozó előtt vette át a csapatot, amelyet végül nem tudtak befejezni a felek a dicstelen Fradi-szurkolók botránya miatt.

(sporthirado.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.