időjárás 20°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo

Bezár egy Opel-gyár?

MNO
2009.11.26. 13:18

Szinte bizonyosra vette a belgiumi Opel-gyár bezárását a La Libre Belgique című brüsszeli lap csütörtökön megjelent cikkében.

A General Motors amerikai autógyár európai igazgatója, Nick Reilly előző napi berlini bejelentéseit a francia nyelvű újság egyértelműen úgy értelmezte, hogy az antwerpeni üzemet bezárják, és megszűnik 2000-2300 munkahely. Az egyik négykerék-meghajtásos modell gyártása átkerülhet ugyan a belga üzembe, de a jelenlegi 3 ezer állásból ez legfeljebb 750-nek a megtartását jelentheti.

Az amerikai anyavállalat szanálási terveit ismertetve Reilly előzőleg mintegy 9000 európai munkahely megszüntetéséről beszélt. Az antwerpeni üzem jövőjét bizonytalannak nevezte, és bejelentette, hogy ennek megvitatására egy munkacsoportot állítanak fel.

A La Libre Belgique arról is beszámolt, hogy az elmúlt két évben közel 50 százalékkal csökkentek a külföldi befektetések Belgiumban. A kedvezőtlen tendenciát ráadásul a nemzetközi gazdasági válság felerősítette, így nem kizárt a további visszaesés.

(MTI/La Libre Belgique)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.