Eldurvult a romániai elnökválasztási kampány

A rendszerváltás óta rendezett választások legdurvább kampánya előzi meg Romániában az idei államelnöki megmérettetés december 6-i második fordulóját.

2009. 11. 27. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bukaresti Curentul napilap tegnap olyan, állítólag a titkosszolgálatoktól származó dokumentum birtokába jutott, amely szerint vezető szociáldemokrata politikusok állami vállalatok privatizációját ajánlották fel dúsgazdag román üzletembereknek alakulatuk államfőjelöltje, Mircea Geoana támogatása fejében. A Ion Iliescu exállamfő, Adrian Nastase volt kormányfő és Geoana közötti beszélgetés lehallgatásának jegyzőkönyvéből kiderül, a PSD vezetői a magyarlakta erdélyi megyék széles körű autonómiájának ígéretével akarják a maguk oldalára fordítani az RMDSZ-t, de rögtön be is vallják, hogy az önrendelkezést nem ültetnék gyakorlatba.

Eközben egy másik napilap olyan videofelvételt tett közzé, amelyen az újabb elnöki mandátumra pályázó Traian Basescu egy 2004-es kampányrendezvényen megütni látszik egy gyereket. Az öt évvel ezelőtti állítólagos incidensről először Dinu Patriciu liberális olajmágnás tett említést két nappal ezelőtt, a román államfő azonban tegnap hamisítványnak nevezte a felvételt, és leszögezte, soha nem ütött meg gyermeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.