időjárás 19°C Csaba 2022. július 6.
logo

Gyurcsány egy monitor mögül irányítja Magyarországot?

MNO
2009.11.12. 11:51

A sajtó „lebuktatta” Gyurcsány Ferenc volt és Bajnai Gordon jelenlegi kormányfőt, kiderült ugyanis, hogy rendszeresen összejárnak, egyeztetnek az ország ügyeiben.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök nem köszönt le, továbbra is ő hozza a döntéseket, ő irányítja Magyarországot. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján ezt azzal kapcsolatban mondta, amit az ellenzéki párt frakcióigazgatója már szombaton is közölt: a sajtó „lebuktatta” Gyurcsány Ferenc volt és Bajnai Gordon jelenlegi kormányfőt, kiderült ugyanis, hogy rendszeresen összejárnak, egyeztetnek az ország ügyeiben. A helyettes szóvivő emlékeztetett: pártja ezzel összefüggésben kérdéseket fogalmazott meg a két politikushoz, többek közt arról, hogy miért, miről és milyen rendszerességgel tárgyalnak titokban, „milyen gyakran rendeli Gyurcsány Ferenc Bajnai Gordont az Apró-villába”, és miért hazudták azt, hogy Gyurcsány Ferenc háttérbe vonult. Választ – mint mondta – még nem kaptak a kérdéseikre.

Cser-Palkovics András szerint azonban a helyzet így is egyértelmű: Gyurcsány Ferenc nem ment el, továbbra is irányít, dönt. „Néha a monitor mögé bújva, blogolva, néha pedig érdemben, onnan előugorva, de ő hozza a döntéseket, ő irányítja Magyarországot” – mondta. Az ellenzéki képviselő szerint ez látszik a személyi döntéseknél is, „amikor bebetonozzák az embereket”: a „bebetonozás” egyetlen szempontja ugyanis nem a rátermettség, nem a szakmai alkalmasság, hanem az, hogy milyen személyes viszony fűzi az adott embert Gyurcsány Ferenchez, illetve Bajnai Gordonhoz. Így van ez Andor László uniós biztosi jelölése esetén is, akit egyáltalán nem a rátermettség, hanem Gyurcsány Ferenchez és Bajnai Gordonhoz fűződő viszonya miatt jelöltek a posztra – mondta.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.