MSZP-s mutyi? Budai bemutatta a bizonyítékait + Videó

Budai Gyula bemutatta annak a kölcsönszerződésnek az eredeti példányát, amely szerint Horváth Klára, Bábolna MSZP-s polgármestere 20 millió forintos magánkölcsönt vett fel az IKR Zrt. vezérigazgatójától.<br /><br /><a href="/portal/690886"><strong>• Ha a Magosz nem lép, elsumákolták volna a bábolnai szerződést? + Videó</strong></a> <br /><a href="/portal/688798"><strong>• Újabb szocialista telekmutyi miatt nyomoz a főügyészség</strong></a>

MNO
2010. 01. 29. 9:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír Televízió felvételét itt nézheti meg.


Ez a cég volt az, amelyik megnyert egy a bábolnai önkormányzat által kiírt pályázatot egy 85 hektáros állami terület bérbeadására – emlékeztetett Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója pénteken Budapesten, a Központi Nyomozó Főügyészség épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján. „Teljesen egyértelmű, hogy az események összefüggnek” – fogalmazott.

Véleménye szerint úgy tűnik, teljes mértékben igaza volt abban a feltevésben, hogy a Horváth Klára vezette bábolnai önkormányzat jogszabályellenesen adta bérbe három évre azt a 85 hektáros állami területet, amely miatt büntetőeljárás indult az ügyészségen.

Bábolna önkormányzata olyan földterületet írt ki pályázatra és adott bérbe, amelyre nem volt vagyonkezelői joga – közölte Budai Gyula, hozzátéve, hogy így az IKR-rel létrejött szerződés megkötésére sem lett volna joga az érintett földterületet illetően. Felidézte azt is, hogy mindezek alapján a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. érvénytelennek nyilvánította a Bábolnával kötött földhasználati szerződést, és a földterület visszakerült az MNV tulajdonába.

A sajtótájékoztató után Budai Gyulát tanúként hallgatta meg az ügyészség a Horváth Klára elleni nyomozásban. (A magoszos szövetségi igazgató január 17-én közölte, hogy nyomozást rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt Horváth Klára ellen.) A Komárom-Esztergom megyei település polgármestere keddi sajtótájékoztatóján azt mondta, mivel az MNV az alapszerződést érvénytelenítette, semmissé vált az az ügy, melyre Budai hivatkozik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.