időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

A. Attila házi őrizetben várhatja a további fejleményeket

MNO
2010.01.29. 07:43

A. Attilának, a BKV volt vezérigazgatójának házi őrizetbe helyezését indítványozta a Fővárosi Főügyészség pénteken, „figyelemmel” a gyanúsított eljárás során tanúsított magatartására.<br /><br /><strong><a href="/portal/691511">• A vádhatóság dönthet, előzetesbe kerül-e a volt BKV-vezér</a></strong>

A. Attilát – aki jelenleg a Vértes Volán Zrt. vezérigazgatója – kedden vette őrizetbe a rendőrség. Az ügyészség péntek reggel közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy „a különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt dr. Sz.-né dr. Sz. Eleonóra és társai ellen folyamatban lévő bűnügyben a Fővárosi Főügyészség ma reggel indítványozta – a nyomozó hatóság előterjesztésében foglaltakkal egyezően, figyelemmel a gyanúsítottnak az eljárás során tanúsított magatartására – A. Attila gyanúsított házi őrizetének elrendelését a Budai Központi Kerületi Bíróságon”. Skoda Gabriella, a főügyészség szóvivője mindezt annyival egészítette ki, hogy Antal Attila részletes gyanúsítotti vallomást tett, együttműködik a bűnüldöző hatóságokkal.

A rendőrség kedden azt közölte: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként a társaság veszteséges működése ellenére vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Továbbá megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte. A volt BKV-vezérigazgató a gyanúsítás ellen panasszal élt.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.