időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

A bűncselekmények és a rossz menedzselés is visszahúz minket

MNO
2010.01.22. 17:23

Elfolyik a közpénzek jelentős része – jelentette ki csütörtök este a Kecskeméti Televízióban Kovács Árpád, aki 12 évig volt az Állami Számvevőszék elnöke. Mint kifejtette, mindez nem csak bűncselekményekhez kapcsolódik, a gazdaságfejlesztés többnyire a rossz menedzselés miatt bukik meg.

„Magyarországon nem termelődik meg az a pénz, amire az országnak szüksége volna. Fordítva ülünk a lovon. Reálgazdasági teljesítmény nélkül nincs elosztható és elfolyatható bevétel se igazán. Elfolyik a közpénz egy része. Ez azonban nem csak bűncselekményekhez kapcsolódik” – mondta Kovács Árpád a Kecskeméti Televízió műsorában. „Ami azonban bűncselekménynek minősül” – tette hozzá a közgazdász –, „azt kezelik is: jelenleg 136 ügyben folyik eljárás.”

A szakember megítélése szerint a háttérben a rossz menedzselés áll. Példaként említette az áfaügyet: ezzel kapcsolatban 5 év alatt 4-5 féle döntés született. Ezek miatt bicsaklik meg sokszor a gazdaságfejlesztés – véli a szakember. A mérnök, egyetemi docens kifejtette: a magyar iparból szinte semmit nem tudott az ország megmenteni. Helyükön a bevásárlóközpontok ugyan jövedelmezőbbek, de nem termelnek értéket.

A szociális szférával kapcsolatban Kovács Árpád elmondta: „A rendszerváltozás folyamatában a reálgazdaság működésével kapcsolatos szabályokat meghozták. Elindult ennek a működtetése. Az összes többi dolog, így a társadalom nagy ellátórendszerének – a szociális ellátásnak, az egészségügynek, az etnikai kérdéseknek, az öregség kérdése kezelésének – átalakítása elhalasztódott. „Az, hogy milyen állami szerkezetet akarunk, máig nem dőlt el” – jelentette ki a televízióban.

(forrás: kecskemetitv.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.