időjárás °C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Bocsánatot kért a téves információkért

MNO
2010.01.22. 14:19

Pontatlan információk alapján nyilatkozott, s ezzel akaratlanul is rontotta a Kaposvárról kialakult képet – ismerte el Bodó László, a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület elnöke, aki emiatt pénteken személyesen kért elnézést a város polgármesterétől. Kaposvár polgármestere szerint tanulni kell az esetből. <br /><br /><strong><a href="/portal/689485" target="_blank">• Ilyen nincs: megbüntették a tűzoltásnál segédkező életmentőket</a></strong>

A Somogyi Hírlap internetes portálja, a Sonline.hu az egyesület elnökének tájékoztatása alapján szerdán adott hírt arról, hogy megbüntették a kaposvári irodaház oltásánál kedden dolgozó önkéntes életmentőket a parkolóőrök. Hartner Rudolf, a városgondnokság vezetője a hírportál megkeresésére közölte: méltányosságot gyakorolnak és elengedik a büntetést. Kitért azonban arra is, hogy az ellenőrnek nincs mérlegelési joga, az a dolga, hogy az önkormányzati rendelet alapján járjon el. Aláírásával még aznap egy elnézést kérő levél is felkerült a portálra.

A polgármesteri hivatal pénteki közleménye szerint az ügyben lefolytatott vizsgálat során kiderült: az egyesület elnöke által elmondottak „nem állják meg a helyüket”. A városgondnokság munkatársai nem három autót büntettek meg, hanem egyet – a parkolási bírságot egyébként még aznap törölték –, amely egy magántulajdonban lévő, nehezen azonosítható személygépkocsi volt, és nem is a rendőrség által lezárt területen, hanem a szomszédos utcában parkolt – tudatta a polgármesteri hivatal.

Szita Károly (Fidesz) a történteket tisztázó találkozón megköszönte az egyesület elnökének a kaposváriakért végzett önzetlen munkát, egyúttal újabb segítséget ajánlott fel: amikor az önkéntesek a közösségnek segítenek és akcióban vesznek részt – azért, hogy hasonló problémák ne merüljenek fel – az egyesület hét, magántulajdonban lévő személyautója ingyenes parkolási engedélyt kap.

Bodó László sajnálatát fejezte ki amiatt is, hogy „a téves információk megbélyegezték a várost”, és elnézést kért azoktól is, akiket a közvélemény elítélt téves nyilatkozata miatt – olvasható a közleményben.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.