időjárás 4°C Virág 2022. november 26.
logo

Elfeledett magyar színészek a blogon

MNO
2010.01.19. 13:35

Rég feledésbe merült magyar színészeknek állít emléket egy angol nyelvű blog, amely népszerű európai színészek életrajzát és képeit gyűjti össze a némafilmkorszaktól kezdve az 1970-es évek elejéig.

Van egy angol nyelvű blog, amely az 1895 és 1970 közötti népszerű európai filmsztárokat gyűjti össze. A színészekről és színésznőkről rövid életrajz olvasható, illetve korabeli képeslapokra is lehet bukkanni a hírességekről. A naponta frissülő gyűjtemény már több száz akkori sztár képeslapjait teszi elérhetővé, köztük néhány magyar színészét is. Érdekességként az egyes színészek bemutatásánál YouTube-videó részleteket is beszúrtak, így rég nem látott magyar filmekből kaphatunk ízelítőt.

Tegnap Törőcsik Mari életrajzával és képeivel bővült a lista, de szerepel a némafilmsztár Bánky Vilma, Rökk Marika, Camilla von Hollay, Soós Imre, Gaál Franciska, Ráday Imre és Petrovich Iván. A magyar művészek mellett olyan nemzetközi hírű színészek vannak a listán, mint Romy Schneider, Sophia Loren, Anita Ekberg, Alain Delon, és a sor még sokáig folytatható.

(filmstarpostcards.blogspot.com)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.