időjárás 3°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Ezért tart itt az ország! Se gyár, se alkalmazott, mégis 420 milliót kapott

MNO
2010.01.16. 07:58

Mint arról a Magyar Nemzet szombati számában <a href="/portal/688628"><strong>beszámolt</strong></a>, egyetlen magyar cégnek ítélt oda tavaly a gazdasági tárca egyedi támogatást, ám az is olyan társaság, amelyiknek sem gyára, sem alkalmazottja nincsen. A vállalkozás szellőző cipőket készítene a 420 millió forintos vissza nem térítendő juttatásért, ám a gyártás érdekében még semmi nem történt. A Fidesz szerint ez is azt bizonyítja, hogy az MSZP-kormány a felelős a munkanélküliség növekedéséért, hiszen a szocialisták alkalmatlan intézkedéseikkel rendre félrekezelik a válságot. <strong><br /></strong>

Az MSZP-kormány a felelős a munkanélküliség növekedéséért, hiszen a szocialisták alkalmatlan intézkedéseikkel rendre félrekezelik a válságot – reagált lapunk cikkére Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője.

Közleményében azt írja, ezért van most évtizedes csúcson a munkanélküliség, a hivatalos adatok szerint is 600 ezer fölött van az állástalanok száma, ami a valóságban több százezerrel magasabb is lehet. Minden régióban jelentősen nőtt a munkanélküliség, és ez a tendencia még a kormány bevallása szerint is tovább romlik majd.

A Fidesz szerint ez a csaknem félmilliárd forint is sokkal jobb helyen lett volna valóban működő magyar vállalkozásoknál, munkaadóknál! „A következő kormány viszont szakít a Gyurcsány-korszak sikertelenségével, és a munkahelyteremtés kormánya lesz, 10 év alatt 1 millió új munkahely létrehozását vállaljuk” – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.