időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Fidesz: véget vetünk a nyugdíjasok szocialista sanyargatásának

MNO
2010.01.30. 10:06

<p>A Fidesz–KDNP szerint ha folytatódna a Gyurcsány–Bajnai-korszak, könnyen lehet, hogy a következő korosztályok már 70 éves nyugdíjkorhatárt lennének kénytelenek megélni, eltűnhetne a magánnyugdíj-pénztári befektetések nagy része, és tovább csökkenhetne a nyugdíjak értéke.</p>

A Fidesz nyugdíjastagozatának Védjük meg a nyugdíjakat és a nyugdíjasokat! című szombati, budapesti rendezvényén Soltész Miklós, az ellenzéki frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője beszédében úgy fogalmazott, a szocialisták lebuktak: a választások előtt ígérnek, a választások után pedig – ha nyernének – megszorítanának. A politikus hangsúlyozta: ha a Fidesz–KDNP kormányra kerül, nem fogja megengedni, hogy a szocialisták tovább sújtsák a nyugdíjasokat.

Soltész Miklós a 70 éves nyugdíjkorhatárral kapcsolatban rámutatott: ma Magyarországon a várható élettartam 73,5 év.

Véleménye szerint az MSZP ugyanazt a hazudozást folytatja, mint 2006 előtt: akkor is átverte az időseket, a nyugdíj előtt állókat. Ezek alapján mindenki joggal várja el a szocialistáktól és miniszterelnök-jelöltjüktől, Mesterházy Attilától, hogy válaszoljon azokra a kérdésekre, miért vették el a 13. havi nyugdíjat, miért csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét az elmúlt években, miért emelték először 62, majd 65 évre a nyugdíjkorhatárt – sorolta Soltész Miklós.

„Miért csökkentették 2008-tól nyolc százalékkal a nyugdíjba menő, főleg a Ratkó-korszakban született embereknek a nyugdíj-megállapítását?” – kérdezte.

Soltész Miklós úgy látja, arra is választ kell adniuk a szocialistáknak, hogy miért vették el több tízezer nyugdíjas gáz- és távhőtámogatását az elmúlt években, miért vezették be annak idején a kórházi napidíjat, valamint a vizitdíjat, és miért nem emelték az öregségi nyugdíjminimumot három éve. Kiemelte, a Fidesz–KDNP – kormányra kerülése esetén – meg fogja védeni a nyugdíjasokat, és nem fogja 70 évre emelni a nyugdíjkorhatárt.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.