időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Korszerűsítés, ésszerűsítés Tatán

MNO
2010.01.28. 17:31

<p>Kényelem, takarékosság, megújulás – e fogalmak jegyében döntött a tatai önkormányzat hét gyermekintézményének korszerűsítéséről. A félmilliárd forintnyi beruházás összegének felét pályázaton nyerték, a másik felét önerőből áldozzák. A győztes kivitelezők a napokban elkezdik a munkálatokat.</p>

A sikeres panelprogram és az energiaárak megemelkedése is arra ösztönözte az önkormányzatot, hogy felújítsanak a négy iskolát és a három óvodát. A fűtésrekonstrukció, a hőszigetelés és a nyílászárócsere nyomán évi harminc millió forintot megtakaríthatnak a fűtési költségeken a számítások szerint, így az önkormányzat által nyújtandó 250 millió forintos önrész hét-nyolc év alatt megtérül. Az uniós pénzből megtámogatott vállalkozás alapos előkészítés után jutott a finisbe, s ahogy lenni szokott ily jelentős beruházásoknál, az előkészület után a megvalósítás már gyorsabban megtörténik.

Az oktatási intézmények vezetőinek jelenlétében kötötték meg hivatalosan a kivitelezőkkel a szerződést a polgármesteri hivatalban január 28-án, a munkálatok pedig napokon belül megkezdődnek. Michl József polgármester hangsúlyozta, hogy Tatán minden második panellakás megújul a panelprogram kapcsán, s ezzel párhuzamosan az iskolák és óvodák sem maradhattak ki. A testület ezért döntött a nagyszabású beruházás mellett, s reméli, a kivitelezőkkel korrekt üzletet kötött az önkormányzat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.