időjárás 6°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Megújul egy egri utca

MNO
2010.01.12. 14:03

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-magyarországi Operatív Programjának 200 millió forintos támogatásával újítják fel Eger egyik legforgalmasabb utcáját, a Deák Ferenc utat - tájékoztatta kedden az MTI-t az önkormányzat sajtószóvivője.

A 350 millió forint értékű beruházás 2010 tavaszán kezdődik és várhatóan októberben fejeződik be – közölte Koczka József. Az uniós támogatást saját kasszájából egészíti ki a város 150 millió forinttal – tette hozzá. Eger Önkormányzata 2009 szeptemberében nyújtotta be a pályázatát a "Kistérségek központi településeinek közlekedésfejlesztése" című felhívásra.

Ennek eredményeképpen a Deák Ferenc utca a Klapka György utca és Hadnagy utca közötti szakaszon fog megújulni. A beruházás keretén belül szerepel útfelújítás, a Hadnagy úti csomópontnál egy balra kanyarodó sáv kiépítése, jelzőlámpa korszerűsítés, két buszöböl kialakítása, a járdák felújítása, kerékpárút építés, parkolók létesítése és felújítása, a közvilágítás korszerűsítése és zöldterületi rendezés is – ismertette a tervezett fejlesztés elemeit a sajtószóvivő.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.