időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Nem adták fel a rendőrök

MNO
2010.01.31. 14:00

Gyorshajtás és más bűncselekmények gyanúja miatt próbáltak megállítani egy magyar rendszámú személygépkocsit szombaton este Graz környékén az osztrák rendőrök, a gyanúsítottakat a határon át is üldözték, végül az autót magyar rendőrök tartóztatták fel Körmenden – tájékoztatta Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense vasárnap az MTI-t.

A járművezető nem állt meg az osztrák rendőrök jelzésére, akik a határig többször is megpróbálták feltartóztatni a járművet, végül üldözés közben Rábafüzesnél a menekülők és az őket követő rendőrök is átlépték az államhatárt – mondta.

Az osztrákok jelzésére természetesen a magyar rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe és Körmend térségében sikerült megállítani az autót, amelyben két Veszprém megyei férfi utazott – fűzte hozzá az alezredes. Szalai Ferenc elmondta: az osztrák és a magyar hatóságok is eljárást indítottak az ügyben.

Az APA osztrák hírügynökség úgy tudja, hogy a 24 éves férfi és a 16 éves fiú Grazban „besurranó tolvajként” egy arany karkötőt tulajdonított el. Az MTI információja szerint Graz környékén több betöréses lopás történt az utóbbi időben, az osztrák rendőrök fokozottan figyelték a területet, ezért akarták megállítani és ellenőrizni a magyar rendszámú gépkocsiban utazókat is.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.