időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Pénzalapokkal segít a Világbank

MNO
2010.01.21. 08:26

Pénzalapokat állít fel a Világbank olyan bankok megsegítésére, amelyek a kelet-európai nem fizető hitelek miatt nyomás alá kerültek – írta csütörtökön egy osztrák napilap.

A Der Standard értesülése szerint az első ilyen alapot bécsi központtal hoznák létre és a következő három hónapban kezdheti meg működését. Tevékenysége egyebek mellett a vállalkozások nem fizető hiteleinek megvásárlásából állna. A 250 millió dolláros alaptőkéjű pénzeszközt egy amerikai befektetői vállalkozás működtetné, a Delaware államban bejegyzett CRG-Capital.

A CRG pénzügyi igazgatója, Dorian Macovei úgy nyilatkozott a lapnak: a lengyelországi, a romániai, a magyar, a baltikumi és az ukrajnai piacokra összpontosítanák tevékenységüket. A cikk szerint csütörtökön dönthet a Világbank egy másik alap létrehozásáról. Ez a tervek szerint a háztartások bedőlt hiteleivel is foglalkozna. A döntő kérdés, hogy a bankok részt vesznek-e a programban – jegyezte meg a Der Standard.

(MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.