A Főpolgármesteri Hivatal egyik irodájában kutakodott a rendőrség

Házkutatást tartottak a rendőrök a Főpolgármesteri Hivatal egyik irodájában, az egykori Kormányzati Koordinációs Központ helyiségében szerdán – közölte a hivatal sajtóirodája. A központ tulajdonképpen Mesterházy Ernőnek, Demszky főtanácsadójának volt az irodája, akit a főváros „szürke eminenciásaként” ismertek korábban. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/692595" target="_blank"><strong>• „Eggyé vált az adathamisítási és a BKV-botrány” + Videó</strong></a> <br /><a href="http://mno.hu/portal/692613" target="_blank"><strong>• Nyakó szerint nincsen „Hagyó-ügy”</strong></a>

MNO
2010. 02. 03. 14:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az iroda közleményében egyébként azt írta, a házkutatás rövid ideig tartott, a hivatal munkatársai minden segítséget megadtak a rendőröknek. A Kormányzati Koordinációs Központ Mesterházy Ernő irodájaként funkcionált – ezt a főváros sajtóirodáján is megerősítették az MNO-nak. Mesterházy 2004-ben tűnt fel Demszky mellett, és a kegyvesztett Atkári János helyett lett a főpolgármester legfőbb bizalmasa, főtanácsadója. Az alternatív zenekarok (A. E: Bizottság, Európa Kiadó) menedzselésével induló üzletember egyre nagyobb befolyásra tett szert a fővárosban. Többen neki tulajdonítják a „régi” fővárosi SZDSZ-es politikusok félreállítását és az MSZP-vel való szövetség szorosabbra fűzését. Az sem mellékes, hogy az I. emelet 108-as szobájában, Demszky irodájától és a tanácsteremtől (I. em. 122) néhány ajtónyira működő koordinációs központot minden előzmény nélkül egy január 19-én kelt főjegyzői intézkedés szüntette meg. Ebből lehetett következtetni arra, hogy Mesterházy főtanácsadói karrierjének is vége szakadt.

Lakása után Tótfalusi irodáját is „megkutatták” a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kora délutáni közleménye arról szól, hogy Tóthfalusi Györgyöt, a BKV volt igazgatósági elnökét felbujtóként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják és házkutatást tartanak a férfi városházán lévő irodájában. A gyanú szerint Tóthfalusi „a BKV igazgatóságának egykori elnökeként a társaság veszteséges működése ellenére a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket”. A rendőrség tájékoztatása alapján rajta kívül két új gyanúsítottja a van a BKV-ügynek: Mesterházy Ernő városházi főtanácsadó és egy kommunikációs cégvezető.

Továbbá különböző kommunikációs szolgáltatásokra vonatkozó szerződések miatt ismét gyanúsítottként hallgatták ki Horváth Évát, Zelenák Tibort és Regőczi Miklóst. A Főpolgármesteri Hivatal közölte: a főváros vezetése a sajtóból értesült arról, hogy újabb személyeket gyanúsított meg a rendőrség a BKV-ügyekkel összefüggésben, de a gyanúsítottak személyéről nem kapott tájékoztatást a hivatal. A főváros vezetése bízik az eredményes nyomozásban, és továbbra is minden segítséget megad a nyomozó hatóságnak – szögezték le.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.