Hagyó felfüggesztette párttagságát, de mentelmi jogához ragaszkodik

MSZP-s párttagságát felfüggesztette és XII. kerületi szocialista alapszervezet elnöki pozíciójáról is lemondott Hagyó Miklós, de mentelmi jogához ragaszkodik. A volt szocialista főpolgármester-helyettes döntését Nyakó István MSZP-s szóvivő jelentette be. <br /><br /><strong><a href="/portal/699382" target="_blank">• Felszólítás: az MSZP elnöksége adja vissza a mandátumát! + Videó</a></strong>

MNO
2010. 03. 07. 13:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hagyó Miklós szocialista országgyűlési képviselő felfüggesztette párttagságát és lemondott XII. kerületi pártelnöki posztjáról – mondta az MSZP szóvivője sajtótájékoztatón Budapesten vasárnap. Nyakó István újságírói kérdésre annyit mondott, hogy Hagyó Miklós vasárnap jelentette be döntését, mert nem kívánja nehezíteni a szocialista párt választási kampányát. „Mi hiszünk Hagyó Miklós igazában” – jegyezte meg a szocialisták szóvivője.

Az MSZP elnöksége ugyanakkor továbbra sem hívja vissza Hagyó Miklóst, akit parlamenti mandátumával járó mentelmi joga így az új Országgyűlés megalakulásáig védhet.

Lapunk szombati számában Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy az ő közvetítésével mintegy hetvenmillió forint jutott Hagyó Miklós egykor a BKV-ért is felelős főpolgármester-helyetteshez. Ugyanakkor Hagyó Miklós szerint minden, a lapunkban megjelent, rá vonatkozó „rágalmazó kijelentés” valótlan; és bármely, a tevékenységét vizsgáló fórum elé tiszta lelkiismerettel áll.

(MTI, hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.