Feljelentéskiegészítést rendeltek el a Kósa-videó kapcsán

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) egy „kényszer hatása alatt” vesztegetéssel vádoló internetes videó miatt csütörtökön. A rendőrség szerint az eddig rendelkezésre álló adatok alapján nem lehetett megnyugtatóan állást foglalni sem a nyomozás elrendeléséről, sem a feljelentés elutasításáról. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/704220" target="_blank"><strong>• NBH, zsarolás és egy bűnöző: Kósa a célpont + Videó </strong></a>

MNO
2010. 04. 01. 10:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rónai Attila egy közösségi videomegosztó oldalon közzétett felvételről azt állította: magukat a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) munkatársaként megnevező férfiak arra kényszerítették, hogy vesztegetéssel vádolja Kósa Lajos debreceni polgármestert és a város vagyonkezelő cégét. A videón szereplő férfi azt mondta: az ott elmondottakból egyetlen szó sem igaz, és a rendőrségen feljelentést fog tenni kényszerítés miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtöki közleményéből kiderül: Rónai Attila hétfőn megtette a feljelentést kényszerítés miatt. A BRFK megvizsgálta, hogy a videón elmondottakat a feljelentő valóban kényszerítés hatása alatt tette-e meg, és arra jutott, hogy a jelenlegi adatok alapján megnyugtatóan nem lehetett állást foglalni sem a nyomozás elrendeléséről, sem a feljelentés elutasításáról. Ezért a szükséges adatok beszerzése érdekében a feljelentés kiegészítését rendelte el. A rendőrség közölte: a feljelentés kiegészítése során nem vizsgálják a videofelvételen elhangzott vádak tartalmát, tekintettel arra, hogy ez idáig bűncselekményre utaló információ nem merült fel, illetve a BRFK hatáskörrel abban nem rendelkezik.

Kósa Lajos azt mondta, az őt rágalmazó videó miatt szintén feljelentést tesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.