Tovább hallgat Tóth Mihály csepeli szocialista polgármester

Továbbra sem adott hivatalos választ Tóth Mihály csepeli MSZP-s polgármester arra a kérdésre, hogy hogyan, mennyiért és miért vehetett önkormányzati lakást Császár Mihály, a kerület korábbi rendőrkapitánya a leváltása után. Ezért Németh Szilárd és Borbély Lénárd, a kérdések feltevői azonnali választ és a polgármesterrel való találkozót sürgettek csütörtöki levelükben. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/704571" target="_blank"><strong>• „Ha követtem is el hibát, attól még nem én vagyok a gyilkos”</strong></a>

MNO
2010. 04. 01. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nem hivatalos és erősen hiányos válaszból egyelőre csak annyi derült ki, hogy Tóth Mihály polgármester, az MSZP elnöke és Szenteczky János, a Csepeli Vagyonkezelő (Csevak) Zrt. vezérigazgatója, az MSZP elnökhelyettese döntöttek az ingatlan sorsáról. A Csepeli Vagyonkezelő vezérigazgatója által írt, és részben nyilvánosságra hozott levelet Németh Szilárd és Borbély Lénárd, az ingatlanhoz jutás iránt érdeklődő képviselők sem Tóth Mihály polgármesteren keresztül, sem Szenteczky Jánostól, sem Kál Károly tulajdonosi bizottsági elnöktől nem kapták meg hivatalosan. „A teljes válasz Tóth Mihály polgármesternél megtalálható, nyilvánosságra hozataláról ő dönthet. A Csevak Zrt. minden esetben jogszerűen járt el.” – így magyarázkodott arról az egyik névtelen önkormányzati tisztségviselő, hogy miért nem adott választ a levél gyakorlatilag egyetlen lényeges kérdésre sem.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az ellenzéki képviselők által kérdezett adatok nyilvánosak, tehát a polgármester és a Csevak vezérigazgató nem utasíthatják vissza a válaszadást. Sokatmondó, hogy az MSZP-s vezetők ennek ellenére már csak a választások után akarnak az ilyen jellegű kérdésekre válaszolni, sőt, a volt rendőrkapitány lakáshoz jutását eddig el is hallgatták, arról a Fidesz–KDNP képviselői is csak egy bejelentés során szereztek tudomást. A Csepel.info információi szerint egyébként Császár Mihály Szenteczky Jánossal, Deme Gáborral és Kun Tamással is jó kapcsolatot ápolt.

(Csepel.Info)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.