Ötmillió forintra büntették az ITD Hungary-t

Ötmillió forintra büntette a Közbeszerzési Döntőbizottság a gazdasági minisztérium felügyelete alá tartozó ITD Hungary Zrt.-t. A cég hiányos, érvénytelen ajánlatokat fogadott el vállalkozóktól és ezek alapján kötött szerződéseket. A szerződés után többmilliós havidíjakat fizettek ki.

MNO
2010. 04. 03. 9:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ITD Hungary 2008 novemberi, kétfordulós közbeszerzési eljárásáról van szó, amelyet üzletfejlesztő tevékenységre írtak ki, öt külföldi helyszínre: az USA keleti partjára, Los Angelesbe, a balti államokba, Ausztriába és Franciaországba. Tavaly a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatán derült ki a szabálytalanság, a hivatal ezért feljelentést tett a Közbeszerzési Döntőbizottságnál.

Kiderült, hogy három ajánlat hiányos volt, vagy a szakértő diplomája, vagy pedig az üzletfejlesztési referencia hiányzott belőle. Ajánlatot csak az tehetett elméletileg, aki egy felsőfokú képzettségű, angolul középfokon beszélő, és hároméves üzletfejlesztési tapasztalattal rendelkező szakemberrel rendelkezett.

A döntőbizottság azért rótta ki a súlyosnak mondható bírságot, mert a szerződésszegés már nem hozható helyre. A kormányzati ügynökséget ez idő alatt Rétfalvi György vezette. A vezérigazgatót januárban mentette fel a gazdasági miniszter, mert egy kormányzati vizsgálat szabálytalanságokat talált az ITD Hungary Zrt.-nél.

(hírTV, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.