Kétmilliós katonásdi katonáknak

Fára mászás, evezőstúra, vízisízés, paintball-lövészet. Többek között ez volt a programja a NATO magyarországi egészségügyi kiválósági központjának egy olyan csapatépítő tréningen, amelyre csaknem kétmillió forintot költöttek el a honvédség pénzéből. A néhány napos „továbbképzésre” fejenként százezer forint ment el külsős helyszíneken, miközben a honvédségnek számos üdülője, kiképzőobjektuma van.

Magyar Nemzet
2010. 05. 19. 3:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csapatépítő tréningekre költött el tavaly ősszel közel kétmillió forintot a Magyar Honvédség egészségügyi központjának pénzéből a Honvédelmi Minisztérium (HM) Katona-egészségügyi Kiválósági Központja. Ezt a szervezetet a NATO számára hozták létre tavaly, és egyik büszkesége a honvédségnek. A csaknem kétmillió forintnyi állami pénz elköltése viszont érthetetlen, hiszen a Magyar Honvédség számos üdülővel rendelkezik, kiemelt övezetekben, például a Balaton mellett vagy egyes vadászparadicsomokban.

A csapatépítő táborokat, illetve továbbképzéseket mégis külsős helyszíneken, például a visegrádi kalandparkban, illetve Szentendrén tartották. A programokon ráadásul katonai kiképzés jellegű programok, fára mászás, paintball-lövészet, evezés szerepelt, miközben a csapatépítés lényege éppen az, hogy a közösség a felhőtlen együttlét érdekében kiszakad a mindennapi közegéből. A katonák ezeket a tevékenységeket viszont kiválóan gyakorolhatták volna a várpalotai vagy éppen a szentendrei kiképzőobjektumokban is. Igaz, a programok között különleges vízisízés is szerepelt, ami nem tartozik a honvédség kiképzési profiljába. Információink szerint a közös katonásdiban mintegy húsz fő vett részt, vagyis fejenként százezer forintot költhettek el a néhány napos kiruccanásra a honvédség forrásaiból – olvasható a szerdai Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.