Házkutatás Hagyó ügyvédjénél + Képriport

Információink szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói jelenleg is házkutatást tartanak a Horváth, Dóczi &amp; Lehmann Ügyvédi Irodában (HDL).<br /><br /><a href="/portal/711182" target="_blank"><strong>• Hagyó ajánlotta a fővárosi cégek figyelmébe a CEMI-t?</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/708645"><strong>• Hagyó nyomására kötöttek szerződést a tanácsadó céggel? + Videó</strong></a><br />

Szilágyi Richárd
2010. 05. 04. 10:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy ma reggel nyomozók érkeztek abba a budapesti ügyvédi irodába, amely többek között Hagyó Miklós privát cégének képviseletét is ellátja.

Úgy tudjuk, hogy a nyomozók a gyanús fővárosi ügyekben (BKV, FKF, gyógyfürdők) érintett szerződéseket keresnek. Tafferner Éva, a BRFK szóvivője egyelőre annyit erősített meg, hogy jelenleg is vizsgálódnak egy budapesti ügyvédi irodában.

A HDL titkárságán kérdésünk elhangzása után válasz nélkül bontották a vonalat, ezt követően pedig már fel sem vették a kagylót.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy Hagyó „házi” ügyvédi irodája a BKV-nak és a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek (BGYH) is dolgozott, és 2007 óta körülbelül 230 millió forint értékben kapott megbízásokat fővárosi cégektől. A BRFK gazdaságvédelmi főosztálya egyébként különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja miatt már eljárást indított a BGYH egyik kétmilliárdos közbeszerzési pályázata miatt.

Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. vezérigazgatója rendőrségi vallomásában azt állította, hogy Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester korábbi tanácsadója, Mesterházy Ernő szabták meg, kikkel kössenek szerződést, milyen közbeszerzési eljárásokat írjanak ki, mely ügyvédi irodákat bízzák meg a legzsírosabb munkákkal. Hagyó azt a Horváth, Dóczi & Lehmann Ügyvédi Irodát „ajánlotta”, amelyik Hagyó privát cégének, a Wirtass Kft.-nek is a jogi képviselője.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.