A jogerősen elítélt politikust támogatja az MSZP

Szabó Lorándot támogatja független polgármesterjelöltként az MSZP az október 3-i önkormányzati választáson Dombóváron – közölte a párt helyi elnöke csütörtökön az MTI-vel. <br /><br /><a href="http://wwww.mno.hu/portal/642293" target="_blank"><strong>• Bűnösnek találták a szocialista polgármestert</strong></a> <br /><a href="http://wwww.mno.hu/portal/644117" target="_blank"><strong>• Lemondott a vesztegetéssel vádolt szocialista polgármester</strong></a> <br /><a href="http://wwww.mno.hu/portal/647444" target="_blank"><strong>• Jogerősen elítélték Dombóvár szocialista expolgármesterét</strong></a>

MNO
2010. 07. 29. 18:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP városi szervezete egyhangúlag döntött Szabó Loránd támogatásáról – mondta Tóth Gyula. Hozzátette: a város korábbi polgármesterét civil szervezetek is támogatják, de az még nem dőlt el, hogy melyek. A párt városi elnöke emlékeztetett arra, hogy Dombóváron a 2009. októberi időközi polgármester-választáson a szocialista jelölt, Krauss Péter alulmaradt a Fidesz jelöltjével szemben, majd 2010. márciusban egy időközi önkormányzati képviselő-választáson az MSZP nem állított jelöltet.

„Jelenleg nincs Szabó Lorándhoz hasonló jelöltje az MSZP-nek Dombóváron, a városfejlesztésben játszott szerepe miatt megadjuk a lehetőséget számára a megmérettetésre” – fogalmazott. A polgármesterjelölt ellen folyamatban lévő büntetőeljárásra utalva Tóth Gyula azt mondta: jelenleg nincs jogi akadálya annak, hogy Szabó Loránd induljon a választáson; amennyiben ilyen ok felmerül, elállnak támogatásától.

Szabó Loránd 2002-ben az MSZP, az SZDSZ és a Centrum-1445 nevű szervezet, 2006-ban pedig az MSZP, az SZDSZ és a Szövetség Dombóvárért támogatásával lett Dombóvár polgármestere, tisztségéről egy ellene rágalmazás miatt indított per kapcsán 2009. június 17-én mondott le. Jelenleg sikkasztás és vesztegetés vádjával folyik ellene büntetőeljárás a Tolna Megyei Bíróságon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.