Hamis videóval zsarolt a Zrínyi volt rektora?

Titkosszolgálati kapcsolataira hivatkozva, egy előre megrendezett titkosszolgálati nyomozást kitalálva és arról hamis videofelvételt készítve próbálta megzsarolni a magyar katonai akadémia volt rektora a DHL szállítmányozási multicég egyik leányvállalatát – állítják az ügyben nemrég megszületett vádiratban. A dokumentumban információink szerint az is szerepel, hogy Szabó János a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem (ZMNE) volt vezetője egy olyan személlyel együtt találta ki, miként üzérkedjen a befolyásával, aki néhány évvel ezelőtt már a börtönt is megjárta vesztegetésért. <br /><br /><a href="/portal/695272" target="_blank"><strong>• Házkutatás: hermetikusan lezárták a nemzetvédelmi egyetemet + Videó + Képriport </strong></a><br /><a href="/portal/696441" target="_blank"><strong>• Pénzszivattyúzás a Zrínyi egyetemtől</strong></a> <br /><a href="/portal/721732" target="_blank"><strong>• Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a Zrínyi rektora ellen</strong></a> <br /><a href="/portal/722204" target="_blank"><strong>• Miniszteri biztos került a nemzetvédelmi egyetem élére</strong></a>

2010. 07. 29. 16:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bűncselekményben a Fővárosi Főügyészség szerint közreműködött még a DHL egyik ügyvezető igazgatója is, akinek az volt a fő feladata, hogy figyelemmel kísérje a társaságnál a zsarolók követeléseinek teljesítését.

A Szabó János és társai által kitalált történet lényege az volt: a rektor állítólagos személyes titkosszolgálati kapcsolatain keresztül tudomást szerzett arról, hogy a DHL alkalmazottai a társaság szállítási és logisztikai lehetőségeit fegyverek és kábítószerek illegális kereskedelmére használták fel. A volt egyetemi vezető erről először e-mailben, majd a ZMNE területén személyesen tájékoztatta Ziya Hakan Atillát, a DHL Supply Chain Kft. Kelet-Európai Régió részlegének területi igazgatóját, majd egy későbbi időpontban, egy fővárosi szállodában Darren William Blackwellt, a cég biztonsági vezetőjét, illetve Robert Olaf Larsont, a DHL legfőbb biztonsági vezetőjét.

A vádirat szerint a rektor ezeken a találkozókon egy mini-DVD-t is bemutatott a cégvezetőknek, amelyet a vesztegetésért már elítélt tettestársa, Cs. István szerzett be állításaik igazolásához. Ezen egy előre megrendezett jelenet volt látható és hallható, ahol a fenti üggyel összefüggésben „már folyamatban lévő titkos nyomozás keretében tartanak titkosszolgálati tisztek megbeszélést”.

Szabó János a bűnügyi filmekbe illő nyomozati megbeszélés bemutatása után a magyar titkosszolgálati szervekkel fennálló – közelebbről nem részletezett – hivatali kapcsolatára hivatkozva felajánlotta: elintézi, hogy kimaradjon a DHL cég neve az üggyel kapcsolatban kirobbanni készülő médiabotrányból. Ezért azt kérte cserébe, hogy a DHL Supply Chain bontson szerződést a meglévő biztonsági cégével, és kössön szerződést a Cs. István ismeretségi körébe tartozó, pápai székhelyű őrző-védő kft.-vel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.