BKV-ügy méretű visszaélés a Volán-társaságoknál is? + Videó

Különösen nagy kárt okozó csalás bűntettének alapos gyanújával rendelt el nyomozást a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség a Kisalföld Volán feltételezett túlszámlázott mosonmagyaróvári kilométerfutásai miatt. Az ügyben egy helyi fideszes képviselő tett feljelentést, aki dokumentumokra hivatkozva azt állítja: a társaság 600 millió forinttal is megkárosíthatta a település önkormányzatát azzal, hogy a 2006 óta elszámolt 2,1 milliós kilométerfutásból hiányzik egymillió.<br />

MNO
2010. 08. 15. 16:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV összeállítását!


A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség arról tájékoztatta a mosonmagyaróvári buszközlekedés felülvizsgálatára létrehozott munkacsoport vezetőjét, hogy különösen nagy kárt okozó csalás bűntettében ismeretlen tettes ellen nyomozást rendel el, amelynek lefolytatásával a megyei rendőr-főkapitányságot bízta meg.

Muráncsik László, Mosonmagyaróvár önkormányzati képviselője a hírTV-nek azt mondta, hogy a hűtlen kezelés gyanújával kapcsolatban még nem kaptak választ, de nagy valószínűség szerint abban is vizsgálat indul.

Az önkormányzati képviselő azt állítja, hogy az ügy kirobbanása óta több más Volán-társaságnál tapasztalt visszaélésről is bizonyítékokhoz jutott, Szombathelytől Tatabányáig. „Az egyik Volán-társaság vezetője több alkalommal a Volán saját gépjárművével, saját benzinkártyájára tankolva járt ki Ausztriába bolhapiacozni, vagy nyaralni Horvátországba, ötcsillagos szállodába, mindezt tanulmányútként elszámolva. Olyan sofőrök nevére tankolnak több ezer litert, akik régen nyugdíjban vannak” – mondta el Muráncsik László.

A Kisalföld Volán vezérigazgatója, Pócza Mihály az ügyészségi feljelentés óta nem kíván nyilatkozni a mosonmagyaróvári ügyről. A Lajta-parti város jelenlegi alpolgármestere, a Fidesz polgármesterjelöltje úgy véli: akár BKV-ügy méretű visszaélés-sorozat leleplezésére is sor kerülhet.

Nagy István alpolgármester úgy fogalmazott: „Mi vagyunk az elsők, akik ezt a dominót elindítottuk; több önkormányzat jelentkezett nálunk azzal, hogy hasonló észrevételeik, tapasztalataik vannak". Azt hiszem, ha a mi ügyünk megáll az ügyészség előtt, és bebizonyosodik, hogy az elszámolás nem helyes adatokon alapult, akkor lavinaszerűen fog elindulni a hasonló ügyek vizsgálata több megyében – közölte.

A politikus szerint – amennyiben valóban félmilliárd forintot meghaladó kár érte az önkormányzatot – a pénzt vissza fogják perelni a közlekedési vállalattól.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.