Vehettek nagyobb vagy jobb cellát a rabok

A brazil rendőrség rajtaütött egy Rio de Janeiro-i börtönön. A hatóságok az őröket ért korrupciós vádakat fogják vizsgálni, mivel információik szerint egyes fogvatartottaknak kulcsa volt a cellákhoz, és ők ellenőrizték és határozták meg, ki jöhet be, vagy mehet ki.

MNO
2010. 08. 05. 9:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Polinter de Queimados börtönben a kevésbé szerencsés többi fogolynak fizetnie kellett a kiváltságokért, így például a rokonok látogatási jogáért.

Az egyetlen őrt, aki a létesítményben tartózkodott, amikor a rendőrség megérkezett, már letartóztatták. Pisztolyt, lőszereket és számos, engedély nélküli mobiltelefont foglaltak le a rendőrök. Ezen kívül részletes számlakönyveket is találtak, melyekben azt vezették, melyik rab mennyit fizetett nagyobb celláért, vagy „kényelmesebb lakhatásért”.

A Rio külvárosában található börtönben 150 fogvatartott él. A brazil börtönök már régóta hírhedtek az erőszak, a korrupció és a rossz körülmények miatt.

(BBC)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.