Hová tűnt 70 millió forint? Feljelentés lesz az ügyből

Adóhatósági és számvevőszéki vizsgálatot kezdeményezett Budai Gyula egy, a debreceni egyetemet érintő, hetvenmillió forintnyi közpénzes <a href="http://www.mno.hu/portal/744896" target="_blank"><strong>ügyben</strong></a>. A miniszterelnöki megbízott pénteken közölte, hogy az iratok áttanulmányozása után büntetőfeljelentést is tesz.

MNO
2010. 10. 29. 9:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium egy 2008. június17-i megállapodás alapján a Magyar Államkincstáron keresztül történő előirányzat átcsoportosítással 70 000 000 forint összeget adott át az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak a 2008. június 30-i megállapodás alapján a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma támogatására, egy oktatási és továbbképzési központ létrehozása céljából – olvasható Budai Gyula közleményében. A szerződést az FVM részéről dr. Máhr András államtitkár, a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centruma elnöke írta alá, aki egyúttal 2009. január 1-jétől az MNV Zrt. Vagyongazdálkodási Tanácsának elnöke – teszi hozzá.

Budai szerint a pénzeszköz felhasználásáról szóló dokumentumok és igazolások a jelenlegi információk szerint nem, illetve hiányosan állnak rendelkezésre, a vizsgálat lefolytatásához szükséges iratok bekérése folyamatban van a Vidékfejlesztési Minisztériumból, illetve a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkárságáról. „Pénteken adóhatósági és számvevőszéki vizsgálatot kezdeményeztem, tekintettel arra, hogy a beszerzett dokumentumok valóságtartalma megkérdőjelezhető” – szerepel a közleményben. Az iratok áttanulmányozása után Budai büntetőfeljelentést is tesz sikkasztás miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.