Lépett a taggyűlés, repült a hévízi gyógyfürdő igazgatója

Leváltották a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht. főigazgatóját a keddi taggyűlésen, és öt esztendőre Kvarda Attilát, a Keszthelyi Városi Kórház jelenlegi igazgatóját bízták meg a vezetéssel – tájékoztatott Hegedűs Lajos, a leváltott főigazgató kedden.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/738505"><strong>• Hévíz térsége a gazdaságfejlesztés motorja lehet</strong></a> <br /><a href="http://www.mno.hu/portal/734014"><strong>• „Az MSZP áldozata a meghiúsult hévízi gyógyfürdőfejlesztés”</strong></a>

MNO
2010. 10. 12. 12:48
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegedűs Lajos elmondta: 2007 márciusában pályázati úton választották meg főigazgatónak, mandátuma 2012. február 28-ig szólt. Hozzátette, hogy a felügyelőbizottság tagjainak – a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek és a hévízi önkormányzatnak – viszont lehetőségük van arra, hogy indoklás nélkül, azonnali hatállyal leváltsák az igazgatót, és új főigazgatót nevezzenek ki. Hegedűs szerint a Hévízgyógyfürdő az elmúlt három és fél évben sikeresen és eredményesen működött. 2007 márciusában 50 millió forint volt a cég bankszámláján, most pedig közel 500 millió forintja van a társaságnak. A nettó árbevétel tavaly 3,2 milliárd forintot volt, a nyereség pedig meghaladta a 350 millió forintot.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere azt mondta, hogy a leváltás indoklása már az elmúlt hónapokban megfogalmazódott, de akkor a többségi és kisebbségi tulajdonos között még nem volt egybehangzó vélemény, az október 3-án megválasztott testület viszont egyetértett a többségi tulajdonossal. Az indokok között Papp Gábor megemlítette a kórház ellen folyó ügyészségi vizsgálatot, a fürdőhöz tartozó kemping bérbeadásának az ügyét, ami ugyan meghiúsult, de a többségi tulajdonos 16 hektár stratégiailag fontos területet vont ki a kórház kezeléséből. A hévízi polgármester szólt a másfél milliárdos pályázatról is, amit hanyagság és a feladatok nem teljesítése miatt vont vissza a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.

Az MNV Zrt. sajtóközleményben arról tájékoztatott, hogy a keddi taggyűlés elfogadta Hegedűs Lajosnak, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezetőjének a visszahívását és egyhangúlag elfogadta Kvarda Attila ügyvezető 2010. október 13. napjától 2015. október 13-ig szóló kinevezését. A közleményben az olvasható, hogy a 74 százalékos állami tulajdonban lévő, közhasznú minősítésű nonprofit gazdasági társaságnál a többségi tulajdonosi jogokat az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter az MNV Zrt. útján gyakorolja, a 25 százalék plusz egy szavazati arányt megtestesítő üzletrész pedig a hévízi önkormányzat tulajdonában van.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.