Szilvásy nem emlékszik arra, hogy az ügy elsikálására kérték

Nem emlékszik arra Szilvásy György, hogy Hunvald György megkereste volna büntetőügyével kapcsolatban. A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint az erzsébetvárosi polgármester és Weinek Leonárd, a XIV. kerületi liberális vezető a titokminisztert is ügye elsikálására akarta kérni. A Hunvald-ügy nyomozati iratai Szabó Zoltán bűnösségét is alátámasztják, a volt szocialista országgyűlési képviselő kétszer is leszereltette autójáról a kerékbilincset.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/748944" target="_blank"><strong>• Hunvald, Szabó Zoltán és a jegyző</strong></a>

MNO
2010. 11. 19. 17:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két önkormányzat színlelt tanácsadói szerződései mellett az erzsébetvárosi maffia-bűncselekmények elsikálásában is megpróbált együttműködni Hunvald György a XIV. kerület egykori liberális polgármesterével. Az ügyészség lehallgatási jegyzőkönyvei szerint Weinek Leonárd ajánlotta fel Hunvaldnak, hogy szívesen írna ő is egy levelet az akkori titokminiszternek, a közbenjárását kérve. Szilvásy György a Hír Televíziónak azt nyilatkozta: nem kapott levelet, de úgy emlékszik, nem is a büntetőügy miatt akarták őt felkeresni Hunvaldék.

– Abban az ügyben készültek megkeresni, hogy az önkormányzatok nemzetbiztonsági védelme kapcsán készült kormány-előterjesztés, de nem emlékszem, hogy megkerestek volna – mondta el a hírTV-nek Szilvásy György.
– És a büntetőügyben megkeresték Önt?
– Hát, abban, dehogyis. Nem.
– Önt meghallgatta-e az ügyészég a Hunvald-üggyel kapcsolat, bármilyen szállal kapcsolatban?
– Hát, miért hallgatott volna, meg?
– Ez egy kérdés volt!
– Jól van, csak az ön kérdéseiben mindig benne van egy állítás, azért vagyok ilyen visszakérdezős. Nem, nem kerestek meg!

Ártatlannak vallotta magát Szabó

Visszakérdezett az ügyészségen Szabó Zoltán is. A volt szocialista képviselő ártatlannak vallotta magát a kerékbilincselési ügyében, és „Célkeresztben” feliratú pólóban érkezett kihallgatására idén májusban. A lehallgatott telefonbeszélgetések tanúsága szerint Szabó két alkalommal is felhívta a kerületi jegyzőt, hogy vegyék le kocsijáról a kerékbilincset. „Fogalmam sincs, miről van szó. Nem láttam a nyomozati anyagot. Nem láttam a Magyar Nemzetet. Teljesen ismeretlen dolgot nem kommentálnék” – tette hozzá Szabó.

Az Erzsébetvárost 2002-ig vezető Szabó Zoltántól tanulhatott utóda, Hunvald György is. Az előzetesben ülő szocialista polgármesternek ugyanúgy meggyűlt a baja a kerékbilincsekkel. A lehallgatási jegyzőkönyvek szerint Hunvald egyszer felháborodva ecsetelte szeretőjének, hogy hány embert kell még kirúgatnia a parkolóőrök közül, mire megtanulják végre a kocsija rendszámát.

A Hunvald-üggyel foglalkozik a hírTV 21.30-kor kezdődő Célpont című műsora, amelyben megszólal az Erzsébetvárosi Önkormányzat egyetlen olyan baloldali képviselője, aki nem szavazta meg annak idején a szocialista polgármester előterjesztéseit.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.