Last minute ajándék Veres bérlőjének

A kormányváltás előtti utolsó pillanatban számos könnyítést adtak az előző ciklusban összesen hatmilliárd forintos támogatást kapott dán Coloplast társaságnak. A cég Veres János egykori pénzügyminiszter nyírbátori tésztagyárát bérelte. A támogatási szerződést módosító pénzügyminiszteri alkalmazott már a felmondási idejét tölti, az egész ügyet pedig Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos vizsgálja.

Magyar Nemzet
2010. 12. 28. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyedi kormánydöntéssel 4,4 milliárd forintos állami támogatás, pályázat útján pedig 1,6 milliárd forint uniós pénz jár annak a multinacionális vállalatnak, amely Veres János volt pénzügyminiszter nyírbátori tésztagyárát bérelte korábban. A dán Coloplast 1200 új munkahely létesítését vállalta, ami alkalmazottanként kimagaslóan sok, 5,5 millió forintnyi támogatást jelent. A munkahelybővítést 2009-re be kellett volna fejeznie a 3,2 milliárd forintnyi támogatást már felvett társaságnak, ám ezt a határidőt az utolsó pillanatban jövő év őszére kitolták. A Nemzetgazdasági Minisztériumnál (NGM) fellelhető volt pénzügyminisztériumi szerződés további furcsasága, hogy több fontos részletet kitöröltek a dokumentumból, amelyet végül 2010 májusában írtak alá, nem sokkal a kormányzati átadás-átvétel előtt. Lapunk azt is megtudta, hogy a magyar felet képviselő volt pénzügyminiszteri beosztott már csak januárig marad az utódszervezet, vagyis a nemzetgazdasági tárca állományában – olvasható a Magyar Nemzet keddi számában, melyből további részleteket is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.