Gasztronómiai negyed is lehet Budapesten

Baldaszti’s néven csúcsgasztronómiai üzletet és éttermet hoz létre a Baldaszti Zrt. magyar családi vállalkozás 130 millió forint beruházással Budapesten, a Lánchíd utcában.

MNO
2010. 12. 16. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baldaszti Péter, a vállalkozás tulajdonosa az MTI-nek elmondta, hogy a magyar és a nemzetközi piacon elérhető csúcsminőséget képviselő élelmiszerek felhasználásával új felfogású, magas minőségű gasztronómiai kultúrát kívánnak meghonosítani a főváros egyik legfrekventáltabb helyén, ahol a későbbiekben gasztronómiai főutca, negyed is kialakulhat. A 2010 februárjában indult beruházást 2011. január 30-án adják át. A több ütemben megvalósuló fejlesztés révén 400 négyzetméteren egy csúcsminőségű élelmiszereket árusító gourmet üzletet, illetve az üzletben kapható alapanyagokból készülő ételeket kínáló éttermet hoznak létre.

Baldaszti elmondta: a magyar piacon elérhető legkiválóbb minőségű termékekkel dolgoznak majd, példaként említette, hogy megrendelésükre sajátmárkás termékként kecskesajt készül egy Kecskemét mellett lévő tanyán, terveik szerint a magyar termékek legváltozatosabb formáit kínálják majd, köztük levendulazselét is. A Baldaszti Zrt. a Lánchíd utcai beruházásával 30 új munkahelyet is létrehoz, ezért a 130 millió forintos fejlesztéshez az Országos Foglalkoztatási Közalapítványtól 9 millió forint támogatást nyertek foglalkoztatásbővítésre, a forrás többi részét a családi vállalkozás saját erőből, illetve hitelből fedezi. A társaság azzal számol, hogy csak ezzel a vállalkozással 6-8 év alatt megtérül a beruházásuk, de újabbak üzletek nyitásával ez az idő csökkenhet.

Baldaszti hangsúlyozta, hogy hamarosan újabb Baldaszti’s üzletek előkészítése kezdődik meg. Budapesten, valamint a jövőben Bécsben és Pozsonyban is üzletek nyitását tervezik ezen a márkanéven. A társaság szorgalmazni fogja, hogy egy budai gasztronómiai korzó és negyed valósuljon meg a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér között. A környéken már számos kiváló étterem és gasztronómiához köthető létesítmény található, akikkel szívesen együttműködnek majd – jegyezte meg Baldaszti. Mint mondta, a romos Várkert épületével is záros határidőn belül valaminek történnie kell, hiszen Budapest egyik legszebb épülete nem mehet tönkre. „Azt szeretnénk, ha a környék vállalkozásai összefognának a közös cél érdekében, hogy a Lánchíd utca és a környéke minél európaibb színvonalon működjön” – tette hozzá a Baldaszti’s tulajdonosa.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.