A parknak 2010 novemberében kellett volna elkészülnie

Május végén kerülhet hivatalosan átadásra a tornaljai ipari park – írja az Új Szó című pozsonyi napilap szerdai számában.

MNO
2011. 04. 20. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-szlovákiai Tornalja városvezetése most a Sario beruházásfejlesztési ügynökséggel együtt olyan vállalkozásokat keres, amelyek letelepedhetnének az új ipari parkban. A parknak 2010 novemberében kellett volna elkészülnie, az átadás adminisztratív hiányosságok miatt késett nagyjából fél évet. Az építkezési munkálatok túlnyomó részét már befejezték, most tereprendezés, az egyik föld alatti raktárhelyiség szigetelése és a takarítás folyik.

A közel négyhektárnyi területen két, egyenként háromezer négyzetméter alapterületű csarnokot alakítottak ki. Ehhez még egy ezerháromszáz négyzetméteres kiszolgáló- és irodaépület is tartozik. Az ipari park még három csarnokkal bővíthető. Az ipari park közúton és vasúton is viszonylag jól megközelíthető, közel fekszik a Pozsony–Kassa főútvonalhoz és a szlovák–magyar határhoz.

A város a honlapján is hirdeti a befektetési lehetőséget. A városvezetés azt reméli, hogy a féléves csúszás ellenére legkésőbb május végére hivatalosan is átadhatják a létesítményt, és még az idén legkevesebb kétszázötven-háromszáz új munkahely jöhet létre az ipari parkban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.