Az euró erősíti a forintot

Javul a nemzetközi befektetői kockázatvállalás, erősödik az euró és vele párhuzamosan a forint: az eurót szerdán délelőtt 265,30 forinton jegyezték a bankközi kereskedelemben a kedd délutáni 266,23 forint után.

MNO
2011. 04. 20. 8:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az S&P által az amerikai adósbesorolásra adott negatív kilátás okozta megrázkódtatás után a piacok figyelme már kedden visszafordult az amerikai tőzsdei eredménybeszámolói szezon során nyilvánosságra kerülő adatok tanúsága szerint fellendülőben lévő gazdasági teljesítményre.

Az európai befektetői hangulatot pedig kedvező makrogazdasági adatok közzététele javította. Oldotta az euróövezettel szembeni kételyeket a keddi görög kötvénykibocsátás viszonylag kedvező piaci fogadtatása is. A nemzetközi befektetői hangulat a kockázatvállalás erősödése felé tolódott el, az euró erősödött a főbb devizákkal szemben és ezzel párhuzamosan a forint is.

Az eurót hétfőn még 1,42 közeli dollárárfolyamon jegyezték, majd kedden 1,43 dollár körüli árfolyamra erősödött, szerdán délelőtt pedig már jóval 1,44 felett járt. A dollárt szerdán délelőtt 183,76 forinton jegyezték 1,4437 dolláros euróárfolyam mellett a kedd délutáni 186,24 forint és 1,4299 dollár után. A svájci frank jegyzése 205,60 forint a keddi 207,30 forint után, száz japán jent pedig 221,89 forinton jegyeznek a kedd délutáni 225,16 forinttal szemben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.