Az ördög a részletekben van

Közel harmincmilliárd forinttal nőtt a Tesco árbevétele a február végén zárt pénzügyi évben hazánkban, miközben válságadó nélkül több mint kétmilliárd forinttal kevesebb adót fizetett, mint egy évvel korábban. Az adóbefizetések részletezésétől elzárkózott a cég, amit szakértőnk furcsának tart.

Magyar Nemzet
2011. 04. 20. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétmilliárddal kevesebb adót fizetett tavaly a Tesco, mint egy évvel korábban – ha nem számoljuk a 2010-ben bevezetett válságadót, amire 10,7 milliárd forintot költöttek. Eközben a cégnek mintegy harmincmilliárddal, 666,5 milliárd forintra emelkedett a bruttó árbevétele. Az áruházlánc negyvenmilliárd forint befektetésével 29 új áruházat nyitott 2010-ben, s ezzel több mint 700 új munkahelyet hozott létre – olvasható ki a cég legfrissebb jelentéséből. A vállalat közel ezer hazai beszállítóval dolgozik, számukat helyi beszállítói fórumokon igyekszik gyarapítani. Az adótételek részletezése iránt érdeklődtünk volna a cég vállalati kapcsolatok vezetőjénél, Pálfalvi Máriánál, de a részletek bizalmas adatoknak minősülnek, ezért nem kaptunk tájékoztatást. Így a témában járatos szakemberek véleményét kérdeztük.

A teljes cikket a Magyar Nemzet 2011. április 20-i számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.