Börtönbüntetést kaptak a postarablók

Börtönbüntetésre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla kedden jogerősen annak a három férfinak a büntetését, akiket korábban fegyházbüntetéssel sújtottak, amiért tavaly kirabolták a postahivatalt Baksán.

MNO
2011. 04. 19. 20:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Baranya Megyei Bíróság döntését, és a 38 éves Vasvári Sándort, valamint két társát fegyveresen, közfeladatot ellátó személy ellen elkövetett rablás elkövetése miatt marasztalta el. Vasvári Sándort tizenkét, segítőit tíz, illetve nyolc év börtönbüntetésre ítélte. Az elsőfokú ítélet szerint a három férfinak fegyház fokozatban kellett volna letöltenie büntetését; ezt a Pécsi Ítélőtábla arra hivatkozva változtatta meg, hogy a vádlottakra a tett elkövetésekor hatályos rendelkezések vonatkoznak.

A tényállás szerint az egymással baráti, rokoni kapcsolatban álló, büntetett előéletű elkövetőknek anyagi problémáik voltak, ezért elhatározták, hogy kirabolják a baksai postahivatalt. Tavaly április 6-án kicserélték autójuk rendszámtábláját, sapkáikból maszkot készítettek, majd magukhoz vették egyikük gázpisztolyát, és a község postájához mentek. Ott fejükre húzták a maszkokat, az épületbe lépve pedig a fegyverrel fenyegetőzve pénz átadására kényszerítették az alkalmazottat. A rablók 176 ezer forinttal távoztak, de a rendőrség egy közúti ellenőrzésen feltartóztatta, majd őrizetbe vette őket.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.