Cannabistartalmú gyógyszert engedélyeztek Csehországban

Bejegyezte az első cannabistartalmú gyógyszert a cseh gyógyszerügyi hatóság, a SUKL – jelentette be hétfőn az intézet vezetője.

MNO
2011. 04. 19. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szájspray formájában forgalomba kerülő szert szklerózis multiplexben (SM) szenvedő pácienseknek írhatják fel. „Örülök, hogy a Cseh Köztársaság egyike annak a nyolc EU-országnak, amelyek lehetővé teszik, hogy a súlyosan beteg páciensek használhassák a cannabis kivonatát. Ez az első lépés a kannabinoidok orvosi célú alkalmazása felé országunkban” – mondta Martin Benes. A drogellenes ügyeket koordináló Jindrich Voboril az elmúlt héten jelezte, hogy vitát kezdeményez a marihuána legális használatáról az orvoslásban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.