Éles kézigránátot helyeztek el a templom lépcsőjén?

Éles volt az a kézigránát, amelyre egy kerékpáros figyelt fel a zuglói Kassai téri templom hátsó bejáratánál vasárnap dél körül; a rendőrség az ügyben nyomozást indít – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI-vel. A helyi plébános arról tájékoztatta az MNO-t, hogy valaki, vagy valakik vélhetően odahelyezték ezt a gránátot a lépcsőre. <br />

MNO
2011. 04. 17. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bejelentés után a rendőrség a helyszínt lezárta, néhány közeli lakásból kiköltöztették a lakókat, illetve lezárták a Kacsóh Pongrác úti felüljárót is. A gránátot, amelyről a tűzszerészek megállapították, hogy éles robbanóeszköz, röviddel 13 óra után hatástalanították – mondta Sass Oszkár.

A lakók délután kettő óra körül térhettek vissza otthonaikba. A helyszíni szemlét délután is folytatja a rendőrség, amely robbanószerrel, robbanóanyaggal való visszaélés miatt nyomozást indít – tette hozzá a sajtóügyeletes.

Korábban semmiféle fenyegetést nem kaptunk, ezért is volt meglepő ez az esemény – mondta el lapunknak Pajor András, Herminamező plébánosa. Az atya szólt arról is, hogy egy reggeli összetűzést követően a helyi koldusok fenyegették meg, hogy „fel fogunk robbantani”. Ezt követően egy oldalsó bejárat mellett találtak rá a gránátra, amelyet vélhetően valaki odatett – tette hozzá Pajor.

(MTI, MNO)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.