Elmondták a kifogásaikat a kereszténydemokraták

Több kifogása is van a Kereszténydemokrata Mozgalomnak a kisebbségi nyelvtörvényt illetően – fejtette ki Pavol Abrhan, a párt alelnöke.

MNO
2011. 04. 17. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kereszténydemokraták ellenzik a hivatali nyelvhasználati küszöb 20-ról 15 százalékosra történő csökkentését, fenntartásaik vannak az egészségügyi személyzet kötelező nyelvtudását illetően, és leszűkítenék a kisebbségi nyelvhasználat lehetőségeit az államigazgatásban.

Abrhan elmondta, elutasítják, hogy minden rendelőben, ahol egy orvos és egy nővér dolgozik, legyen magyarul beszélő munkatárs. „A kórházakban, ahol ötvenen dolgoznak, nincs ezzel gond” – tette hozzá. A jogszabályt első olvasatban, a heves ellenzéki bírálatok ellenére elfogadta a parlament.

(ujszo.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.