Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Az előző napi jelentős veszteségek után kedden emelkedő indexekkel indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken.

MNO
2011. 04. 19. 14:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,12 százalékos, a S&P-500 index 0,11 százalékos, a Nasdaq Composite index 0,23 százalékos nyereségben állt a kereskedés kezdetén. A S&P amerikai adósbesorolás rontása által hétfőn okozott piaci megrázkódtatás után a befektetők figyelme kedden már ismét a folyamatban lévő tőzsdei eredménybeszámolói szezon hírei felé fordult.

A kereskedés kezdete előtt tette közzé várakozáson felüli eredményét a Goldman Sachs és a Johnson & Johnson, majd a keddi kereskedési időben várhatók még a nagyobbak közül az Intel Corp., az IBM és a Yahoo Inc. beszámolói is.

Hétfőn az indexek jelentős, egy százalékot meghaladó veszteséget szenvedtek el, bár nap közben két százalék körüli esésre is volt példa. A DJIA-30 1,14 százalékkal 12 201,59 pontra, a S&P-500 1,10 százalékkal 1305,14 pontra, a Nasdaq Composite 1,06 százalékkal 2735,38 pontra esett.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.