Ez az egyik legsúlyosabb veszteség az idén

Újabb három NATO-katona halálát jelentették be vasárnap Afganisztánban. Velük együtt az észak-atlanti szervezet nyolc katonája vesztette életét szombaton, ez az egyik legsúlyosabb veszteség az idén.

MNO
2011. 04. 17. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újonnan bejelentett három haláleset oka két pokolgépes merénylet az ország déli részén, de a NATO vezette nemzetközi erő (ISAF) részleteket nem árult el.

Öten egy öngyilkos merényletben haltak meg a keleti Nangarhar tartomány fővárosának, Dzsalálábádnak a közelében, egy katonai támaszponton. A külföldi katonákon kívül négy afgán is életét vesztette a támadásban, és sokan megsebesültek. A merénylet elkövetőjeként a tálibok jelentkeztek, és közölték, hogy emberük az afgán hadsereg egyenruháját viselve lépett a bázis területére.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.