Kisbaltával támadt a rendőrökre, öt év börtönt kapott

Öt év börtönbüntetésre ítélte kedden első fokon a Pest Megyei Bíróság azt a ceglédi férfit, aki 2009-ben volt feleségére, majd két rendőrre támadt. A bíróság nem látta megalapozottnak az emberölési szándékot, így a börtönbüntetést hivatalos személy elleni erőszak és kétrendbeli testi sértés miatt szabta ki.

MNO
2011. 04. 19. 18:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 55 éves Gyarmati János a válás után – a vádirat szerint – nem tudta házasságának felbomlását feldolgozni, féltékenykedett volt feleségére, akit különköltözésük ellenére is rendszeresen hívogatott, többször megöléssel fenyegette. A férfi 2009 júliusában egyik este magához vett egy kissé rozsdás kisbaltát és volt neje udvarába osont, ám a házban tartózkodó nő észrevette és segítséget kért a rendőrségtől. Gyarmati a kiérkező két rendőrre támadt, és csak két másik járőr segítségével tudták megfékezni.

Noha a vádirat szerint csupán a szerencsés véletlennek volt köszönhető, hogy a megtámadott rendőrök nem szenvedtek súlyos, akár életveszélyes sérüléseket, a bíróság úgy vélte: nem megállapítható az emberölési szándék. A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak és kétrendbeli testi sértés miatt mondta ki bűnösnek a Pest Megyei Bíróság. Az öt év börtönre ítélt férfi és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.