Már szerdán dönthetnek Rohác letartóztatásáról + Videó

Szerdán dönthet a bíróság Jozef Rohác letartóztatásáról. Hivatalosan továbbra sem tudni, hogy a Fenyő-gyilkosság miatt kérte-e Magyarország a férfi kiadatását Szlovákiától.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/778958" target="_blank"><strong>• Rohácot csak egy bűncselekménnyel gyanúsítják</strong></a>

MNO
2011. 04. 20. 9:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV felvételét! Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla a Fővárosi Bíróságnak azt a döntését, amellyel engedélyezte a budapesti éjszakában Turek néven ismert H. Sándor kiadását Szlovákiának – tudta meg szerdán az MTI. A Fővárosi Ítélőtáblán megerősítették: a táblabíróság helybenhagyta a Fővárosi Bíróság döntését, és az iratokat megküldték az első fokon eljáró bíróságnak. A Népszabadság korábban arról számolt be, hogy a Fővárosi Bíróság még április 6-án egy 2010-es kábítószerüggyel és az 1999-ben tíz halálos áldozatot követelő dunaszerdahelyi maffialeszámolással összefüggésben engedélyezte a férfi kiadását. Akkor a lap azt írta, hogy a döntés minden jel szerint része annak a két ország rendőrsége és titkosszolgálata között létrejött titkos megállapodásnak, amelynek keretében Szlovákiában már csak a Legfelsőbb Bíróság döntésén múlt, hogy kiadják-e a Magyarországon számos súlyos bűncselekménnyel összefüggésbe hozott Jozef Rohácot.


Az ügyészség kedden is csak annyit árult el, hogy a férfi előzetes letartóztatását előre kitervelt emberölés miatt kérte a rendőrség. A vádhatóság helyt adott a kezdeményezésnek, és indítványozta a bíróságnak a kényszerintézkedés elrendelését. Az viszont az ügyészségi közleményből sem derül ki, hogy milyen ügyről van szó, ahogy az sem, hogy Rohácot tettesként vagy bűnsegédként gyanúsítják.

Nem megerősített sajtóhírek szerint a férfi DNS-e egyezik azzal a mintával, amelyet egy hajszálból vettek az 1998-as Fenyő-gyilkosság helyszínén. Rohácot a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a legnagyobb titokban szállították Magyarországra a hétvégén.

Rohácot várhatóan 11 óra körül szállítják a Budai Központi Kerületi Bíróságra – számolt be a helyszínről a hírTV tudósítója.

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.