Megtalálták a meghalt francia diáklány eltűnt barátját

Az olasz hatóságok kihallgatták Ophélie Bretnacher, a Magyarországon elhunyt francia diáklány egyik olasz ismerősét, aki információkkal szolgálhat az üggyel kapcsolatban – közölte Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője szerdán.

MNO
2011. 04. 20. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő szerint három olasz állampolgárt kerestek a hatóságok a lány halálával összefüggésben; egyikük a lány barátja volt, másik kettő pedig az ismerőse. A három fiatal közül találták meg az egyiket, de egyelőre nem tudni, hogy pontosan kit – tette hozzá. Skoda Gabriella elmondta azt is, hogy az olasz rendőrség a magyar társszervek kérésére kezdte keresni a lány ismerőseit, és egyelőre csak szóban közölte a fentieket a magyarokkal.

A Blikk szerdán megjelent információi szerint az olasz hatóságok két évig keresték a három fiatalt, mire sikerült megtalálniuk egyiküket; a lap tudni véli, hogy a lány barátját sikerült „elfogniuk”, de ezt Skoda Gabriella nem erősítette meg. A 22 éves diáklány az Erasmus program keretében érkezett Magyarországra; utoljára 2008. december 4-én éjjel egy belvárosi szórakozóhelyen látták, ahonnan hazaindult. Kézitáskáját, benne személyazonossági irataival és mobiltelefonjával, a Lánchídon találták meg eltűnése éjszakáján. Holttestére február 12-én hajósok találtak rá a Duna budapesti, XXI. kerületi szakaszán.

A magyar igazságügyi orvosszakértői vélemény azt állapította meg, hogy Ophélie Bretnacher halálát fulladás okozta, idegenkezűségre, bűncselekményre utaló nyom nem merült fel. Ezt utóbb a Franciaországban megismételt boncolás is megerősítette. A lány szülei azonban elutasították azt a feltételezést, hogy gyermekük öngyilkos lett volna. Szerintük nincs minden tisztázva a haláleset körül, s – mint vélik – egyelőre a bűncselekmény lehetőségét sem lehet teljes bizonyossággal kizárni. Az ügyben a magyar mellett a francia hatóságok is nyomoznak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.