Mubarak egészségi állapota stabil

Az artériás vérnyomás gyors csökkenése idézett elő rosszullétet Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnöknél a hét elején, de a kórházban végzett vizsgálatok szerint Mubarak szíve normálisan működik, egészségi állapota stabil – jelentette a MENA egyiptomi hírügynökség vasárnap egy egészségügyi forrásra hivatkozva.

MNO
2011. 04. 17. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A volt elnököt kedden vették fel a Vörös-tenger partján fekvő Sarm-es-Sejk nemzetközi kórházába, miután rosszul lett egy kihallgatás után. Először mindenki azt gyanította, hogy szívrohamot kapott a 82 éves politikus. A kórházban végzett ultrahangos vizsgálat kimutatta, hogy a szívizom 73 százalékos teljesítménnyel működik, ami azt jelenti, hogy a volt elnök állapota stabil – derül ki a MENA jelentéséből.

Mubarakot, illetve két fiát, Gamált és Alaát szerdán helyezték 15 napos előzetes letartóztatásba korrupció és hatalommal való visszaélés vádjával. A hetekig tartó és egyre népesebb utcai tüntetések nyomán a közel harminc éve hatalmon lévő Mubarak február 11-én mondott le posztjáról, s Kairóból sarm-es-sejki rezidenciájára vonult vissza.

A pénteki hivatalos sajtó szerint a volt elnököt, akit a tüntetések erőszakos elfojtása miatt tartóztattak le, akár fel is akaszthatják, ha bűnösnek találják. Habíb al-Adli, a volt elnök – letartóztatásban lévő – belügyminisztere azt vallotta, hogy Mubarak rendelte el az erőszak alkalmazását a tüntetőkkel szemben.

Abdel-Megíd Mahmúd egyiptomi főügyész pénteken úgy rendelkezett, hogy szállítsák át katonai kórházba Hoszni Mubarakot, majd onnan börtönbe, mihelyt ezt egészségi állapota lehetővé teszi. Az elnök két fiát a kairói Tora börtönben tartják fogva szerda óta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.