Rendkívüli vizsgálat a lángoló metrókocsi miatt

Rendkívüli vizsgálatra kérte fel a BKV vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt a keddi metrótűz ügyében Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/778942" target="_blank"><strong>• Jelentős metrótűz, teljesen kiégett a kocsi</strong></a>

MNO
2011. 04. 19. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BKK keddi közleményében úgy tájékoztatott, hogy Tarlós István főpolgármester nevében és megbízásából haladéktalanul felkérik a BKV vezérigazgatóját, hogy az eset körülményeit teljes körűen vizsgálja ki és tárja fel, készítsen vizsgálati jelentést, továbbá intézkedjen minden lehetséges és szükséges lépés megtételére, hogy hasonló veszélyes üzemzavarok, tűzesetek a jövőben a metróhálózaton elkerülhetők legyenek.

A „súlyos tűzeset” a 3-as metró vonalán különös figyelmet érdemlő, kritikus üzemzavar és esemény – emelték ki. Hozzátették: a metró üzeme biztonságos, de még a legkisebb esélyét is el kell kerülni annak, hogy a metróban tűzeset okozzon üzemzavart, vagy járjon bármilyen más, nemkívánatos következménnyel.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.