Rohácot csak egy bűncselekménnyel gyanúsítják

Egy bűncselekménnyel gyanúsítják Jozef Rohácot – mondta a szlovák férfi magyarországi ügyvédje kedden; Fülöp Tamás ezzel azokra a sajtótalálgatásokra reagált, amelyek azután kaptak szárnyra, hogy sem a rendőrség, sem az ügyészség nem közölt részleteket a férfi őrizetbe vételének alapjául szolgáló bűncselekményről.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/778896" target="_blank"><strong>• A főügyészség kezdeményezte Rohác letartóztatását</strong></a>

MNO
2011. 04. 19. 16:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyvéd megerősítette azt az információt, hogy védence előzetes letartóztatásáról szerdán döntenek, de további részleteket ő sem közölt. Mint mondta, bár nem tudja pontosan, mi az a nyomós ok, amely miatt a magyar hatóságok nem közölnek részleteket az ügyről, ő ezt tiszteletben tartja, s egyelőre ő sem mond el újabb részleteket, mint ami eddig nyilvánosságot kapott.

Április elején Dusan Danovy, Jozef Rohác szlovák ügyvédje Pozsonyban az MTI tudósítójának nyilatkozva megerősítette, hogy a védence elleni elfogatóparancsot a magyar hatóságok valóban Fenyő János egykori médiamágnás 1998. februári budapesti meggyilkolása kapcsán adták ki.

Az ORFK szóvivői irodájának hétfői közleménye szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda vasárnap kísérte haza „Jozef R. szlovák állampolgárt”, aki ellen a Fővárosi Bíróság február 10-én nemzetközi elfogatóparancsot bocsátott ki. A férfit a szlovák hatóságok február 18-án fogták el, majd Magyarország kérelmének elbírálása után a szlovák legfelsőbb bíróság elrendelte kiadatását.

A rendőrség – bár ezt sem erősítették meg hivatalosan – azért gyanúsítja Rohácot a Fenyő-gyilkossággal, mert DNS-e megegyezik azzal, amelyet a gyilkosság helyszínén hagyott sapkában és fegyveren találtak. A sajtóban azért indultak találgatások arról, hogy milyen bűncselekmény miatt adták ki Magyarországnak Jozef Rohácot, mert korábban felmerült a neve több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel, így a négy halálos áldozatot követelő budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.