Teljesen megtisztítják a Gellért-hegyet

A Gellért-hegyet takarítja a Föld Napja alkalmából a főváros pénteken; a sétányok és parkok rendbetétele mellett a hegy gyalogosan meg nem közelíthető, sziklás részeit alpinisták tisztítják meg – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szóvivője.

MNO
2011. 04. 20. 10:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűcs Panni elmondta, a Főkert, a Fővárosi Vízművek, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt., valamint az Új Akropolisz Egyesület egész napos tavaszi programjához bárki csatlakozhat, aki kedvet érez a város közepén álló, különleges hangulatú hegy megszépítéséhez. A természetvédelmi terület kitakarítása mellett a főváros munkatársai padokat, korlátokat festenek, sarabolnak, megtisztítják a játszóeszközöket, lemossák a graffitiket, a játszótéren gyöngykavicsot terítenek.

A jelentkezőket, családokat, iskolás csoportokat az Erzsébet híd budai hídfője fölött álló Szent Gellért-szobornál várják pénteken délelőtt 9 órakor, de később, akár délután is lehet csatlakozni a programhoz. A munkákhoz szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket a Főkert biztosítja. Az önkéntesek előtt a főváros megnyitja az Gellért-hegyi ivóvíztározót, és – mint mondta, egyedülálló lehetőségként – a segítők az 1960-as években feltárt, a nagyközönség előtt azóta is elzárt Aragonit-barlangba is bejuthatnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.