Tízmilliós szállítmányt hagytak hátra a csempészek

Egy nap alatt több mint tízmillió forint értékű csempészett cigarettára bukkantak a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a rendőrség szerdán.

MNO
2011. 04. 20. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kedd reggel a járőrök Tiszakóródon figyeltek fel két együtt haladó, gyanús gépkocsira. Az egyik járművet sofőrje hátrahagyta, őt nem sokkal később egy buszmegállóban találták meg – ismertette Fülöp Gergely, a térségi rendőr-főkapitányság szóvivője. Az autóban 5830 doboz, ukrán zárjegyes cigarettát találtak, a cselekménnyel kapcsolatban két magyar állampolgárságú férfit állítottak elő.

A százados tájékoztatása szerint a délutáni órákban a kölcsei határrendészek Fehérgyarmat külterületén igazoltattak egy ukrán rendszámú gépkocsit, amelyből 4930 doboz cigaretta került elő. Este a rendőrök által megzavart csempészek a határ mellett hagytak hátra több mint ezerdoboznyi dohányárut. A lefoglalt cigaretta összértéke meghaladja a tízmillió forintot. Az eljárást valamennyi ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja le – tette hozzá Fülöp Gergely.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.