Túl öreg volt a kigyulladt jármű

A BKV Zrt. a hatóságokkal karöltve vizsgálja, mi okozhatta a tüzet kedden a 3-as metró vonalán; a kigyulladt metrószerelvény 35 éves, a tervezett élettartamát öt évvel meghaladó, túlfuttatott jármű – közölte a társaság késő este.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/778982" target="_blank"><strong>• Újra jár a 3-as metró</strong></a>

MNO
2011. 04. 19. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ilyen járműnél „a gondos és szakszerű karbantartás ellenére sem garantálható a hibamentes működés” – olvasható a közleményben. Mint írták, délután egy óra előtt tisztázatlan ok miatt gyulladt ki a metrószerelvény a 3-as vonalon. A vonat ajtóhiba miatt már korábban kiállt a forgalomból, így üresen állt az Árpád hídi kihúzóvágányon, ahol füstölni kezdett.

A metró vezetője időben el tudta hagyni a szerelvényt. A füstöt a ventilátorok okozta huzat a Forgách utcai megállóig elfújta, ahonnan három műszaki dolgozót a mentősök füstmérgezés gyanújával szállítottak kórházba; a tűzeset során utasok nem sérültek meg – közölte a BKV Zrt. A cég a közleményben kitért arra: „a BKV-nál a múlt terhes öröksége, hogy az eszközpark rendkívül elavult, illetve a társaság belső adósságállománya meghaladja a 3 milliárd eurót”.

Ennek ellenére a metró üzeme biztonságos, szakembereink mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez így is maradjon, és a vállalat vezetése folyamosan tájékoztatja a fővárost a járműpark állapotáról – írták. A BKV Zrt. a hatóságokkal karöltve vizsgálja, mi okozhatta a tüzet. Kocsis István, a zrt. vezérigazgatója egyeztetett Tarlós István főpolgármesterrel a vizsgálat lefolytatásának szükségességéről – olvasható a közleményben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.