Tűzvész tombol Texasban

Az oltóberendezésekkel felszerelt C-130-as katonai repülőgépek és tűzoltó helikopterek bevetése ellenére is több mint 400 hektárnyi terület égett le az utóbbi napokban Texasban.

MNO
2011. 04. 19. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rövid távú időjárás-előrejelzések szerint a térségben meleg, szeles és száraz idő várható, ezért további térségek válhatnak a lángok martalékává. A tűz már mintegy 110 kilométerre közelítette meg Dallas-Fort Worth külvárosait. A lángokban eddig 31 ház semmisült meg és további 600-at fenyegetnek a lángok. Strawn várost kiürítették, a terjedő lángok már csak 10 kilométerre vannak Graham településtől.

Az erdészeti szolgálat hétfő óta tíz új tűzfészekről tett bejelentést, s a tűzoltók fékezőövezetek kialakításával próbálják megakadályozni a lángok továbbterjedését. Marq Webb, az erdészet szóvivője szerint Texasban még nem volt példa ilyen méretű természeti csapásra. A tűzoltóknak ugyanakkor sikerült megvédeniük a tűztől a Fort Davis-i McDonald Obszervatórium teleszkópegyüttesét. A mentés elősegítése érdekében a kaliforniai, a wyomingi és az észak-karolinai nemzeti gárda tűzoltó berendezésekkel felszerelt C–130-as repülőgépeket vezényelt át Texasba. Az oltásban több mint 1400 ember vesz részt.

Sebesültekről, halottakról egyelőre nem érkezett jelentés. A tüzek a kormányzói hivatal szerint gyakorlatilag az állam minden megyéjében pusztítanak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.